De boodschappen
2 kilo goudreinetten
1 kaneelstokje
150 gram krisatalsuiker (of naar smaak)
1 theelepel kaneelpoeder
een bodempje water
gesteriliseerde potten en/of diepvriesdoosjes
Zo maak je oma's appelmoes
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in achten.
Doe doe appels en kaneelstokje in een pan met het water,
Breng de appels aan de kook, laat 15 min. zacht koken.
Verwijder het kaneelstokje en wrijf de appelmoes door een zeef.
Goudreinetten zijn meestal heel grote appels. Ga uit van een afgestreken eetlepel suiker per grote appel maar proef voor je de laatste lepels toevoegt. Begin van het seizoen zijn de appels wat zuurder dan later. Smaken verschillen en je kunt er wel suiker bij doen maar je kunt het er niet uit halen zei oma altijd.
Roer de suiker & kaneel door de hete appelmoes tot het opgenomen is.
Schenk de appelmoes in gesteriliseerde potten of diepvriesbakjes.
Laat de appelmoes afkoelen voor het de ijskast of vriezer ingaat.
Bewaar ongeopende potten op een koele, donkere plaats. Eenmaal geopend moet appelmoes in de ijskast bewaard worden.