Bastille crêpes
250 gram patentbloem
een snufje zout
1 eetlepel witte suiker
3 vrije uitloop biol eieren
450 ml volle melk
Frambozencoulis
250 gram frambozen
50 gram fijne suiker
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels water
Topping
bosbessen en slagroom
Bastille crêpes horen bij het Fête Nationale Française of Le Quatorze juillet. Dit is natuurlijk de nationale feestdag van Frankrijk op 14 juli ter gelegenheid van de eenwording van de Fransen. Maar deze crêpes zijn op elke dag van het jaar erg lekker, dus we maken ze vandaag en we doen het recept in juli gewoon op herhaling! :)) Het recept komt van een favoriete website van ons, French Cooking Academy. Kijk maar, je leert er veel van, Stephane weet wat hij doet!
Zo maak je Bastille crêpes
Roer het meel, zout en suiker door elkaar in een grote kom.
Maak er een kuiltje in, voeg de eieren toe en klop ze erdoor.
Klop de melk er door tot het beslag klontvrij is.
Dek de kom af en laat het beslag 2 uur rusten.
Zo maak je frambozen coulis
Doe water citroensap en suiker in de pan.
Breng op middelhoog vuur aan de kook.
Doe de frambozen erbij.
Laat het fruit +/- 5 minuten zacht koken.
Wrijf het zachte fruit door een zeef.
Laat de coulis helemaal afkoelen.
Terwijl het beslag rust en de coulis afkoelt klop je 250 ml slagroom met 2 eetlepels suiker, bewaar het in de ijskast
Wij kregen een echt Franse crêpepan cadeau van een lieve schat!
Schep beslag in de pan en bedek de bodem ermee.
Hoe meer crêpes je bakt hoe dunner ze worden, dat is de kunst.
Stapel ze op, hou ze warm en zeef er dun poedersuiker over.
Pak de slagroom erbij en schep een royale klodder op de crêpes
Serveer de Bastille crêpes met frambozen-coulis en vers fruit.
Prendre Plaisir!