Icon en

Geroosterde beenham

in een honing glazuur
Brits, Winter, Kerstmis en Varkensvlees
Honey glazed ham sidepic

Boodschappenlijst voor 2 personen
1 beenham, +/- 450 gram
1 teentje knoflook, geperst
3 bosuitjes, in fijne ringetjes gesneden
½ sinaasappel, de schil fijn geraspt en het sap
100 gram heldere honing
½ theelepel Chinese 5 spice poeder
1 eetlepel verse gember, fijngeraspt
4 eetlepels soyasaus
zeezout en zwarte peper naar smaak
150 gram lichtbruine basterdsuiker

Honey glazed ham sidepicll

Met een restant cranberry compôte en een mager beenhammetje maken we snel een lekkere, lichte maaltijd, zo net na de kerstdagen. Een groene salade en wat gebakken krieltjes erbij en je menu is compleet. De hoeveelheid glaze is voor 2 - 4 personen, voor meer dan 4 personen vermenigvuldig je de ingrediënten. De kook- en baktijd voor de beenham is (per +/- 450 gram) 25 minuten koken en 20 minuten bakken in de oven, pas deze tijden aan naar het gewicht van de beenham.

Zo maak je een beenham met honing glazuur

Honey glazed ham 01
Honey glazed ham 02
Honey glazed ham 03

Zet de beenham onder water en kook hem 25 minuten.

Doe de ingrediënten voor het glazuur in een steelpan.

Voeg er ook de bruine basterdsuiker aan toe.

Honey glazed ham 04
Honey glazed ham 05
Honey glazed ham 06
Honey glazed ham 07

Roer alles stevig door elkaar.

Breng het glazuur aan de kook.

Laat het 25 minuten inkoken.

Snij de ham diagonaal in.

Verwarm de oven voor op 200°C

Honey glazed ham 08
Honey glazed ham 09
Honey glazed ham 10

Giet het glazuur over de ham.

Rooster de ham in 20 minuten gaar.

Laat de ham uit de oven even rusten.

Honey glazed ham 12
Honey glazed ham home

Snij de geroosterde beenham in dunne plakjes.

Serveer de ham met cranberry saus en de bijgerechten.

Heerlijk!