Boodschappenlijst
125 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel fijne suiker
150 ml volle melk
2 vrije uitloop bio-eieren, gescheiden
40 gram ongezouten boter, gesmolten
1 theelepel vanille-extract
zout naar smaak
100 gram bio-ontbijtspek
Ahornsiroop, naar smaak
Voor het kerstontbijt bakken we Belgische wafels, lekker hartig met knapperig gebakken spek en zoet, door de maple syrup. Het is niet veel werk, want we hebben een elektrisch wafelijzer en we doen het graag. Want deze Belgische wafels zijn echt het aller-lekkerst!
Zo maak je Belgische wafels
Zet de oven aan op de laagste stand en verwarm de borden
Zeef suiker, bakpoeder en meel in een kom en roer het.
Scheid de eieren, gebruik de dooiers nu en zet het eiwit opzij.
Klop de dooiers, klop er vanille en gesmolten boter door.
Maak een kuiltje in het meel en giet het eimengsel er in.
Klop alles door elkaar tot het glad is.
Klop het eiwit met een snufje zout.
Klop het eiwit stevig maar niet stijf.
Spatel het eiwit door het beslag tot het net gemengd is, dus meng niet te lang!
Verwarm je wafelijzer zoals de fabrikant voorschrijft
Vet het wafelijzer dun in met bakspray.
Schep 2-3 eetlepels beslag in het ijzer.
Doe dicht en bak de wafels naar de aangegeven tijd.
De wafels zijn klaar als ze goudbruin zijn.
Hou de wafels warm in de oven terwijl je de rest van het beslag bakt
Maple Syrup of ahornsiroop van jumbo.nl
Bak ontbijtspek in het eigen vet.
Bak het ontbijtspek tot het knapperig is.
Laat het spek uitlekken op keukenpapier
Leg het ontbijtspek op het bord bij de wafels.
Geef de maple siroop er bij, dan kan iedereen zelf nemen.
Fijne feestdagen!