De boodschappen
700 gram Philadelphia (kamertemperatuur)
50 gram fijne suiker
300 gram witte chocolade
250 ml slagroom
500 gram vers fruit
100 gram koekjes
In deze tijd van het jaar gebruiken wij graag verse aardbeien, frambozen & bosbessen. Ze smaken erg lekker in combinatie met de witte chocola en ze staan zo mooi op gebak. Vandaag maken we een cheesecake zonder bakken - superhandig om met de kids te maken - met lekker veel vers zomerfruit.
Zo maak je een zomerfruit-cheesecake
Begin met het smelten van de chocola en laat het afkoelen.
Bekleedt een 25 cm cakeblik met vershoudfolie.
Schep de philadelphia in een grote kom.
Voeg slagroom&suiker aan de roomkaas toe en mix het luchtig.
Roer de lauwe chocolade glad.
Schep de chocola bij het roomkaas-mengsel.
Mix het er snel doorheen tot een geheel.
Vul de vorm tot 1/3 met de roomkaas mix.
Schep 250 gram schoongemaakt fruit op de onderste laag.
Schep de rest van de mix op het fruit en strijk het glad met een lepel.
Druk de koekjes in de cheesecake, zij vormen de bodem.
Trek plastic vershoudfolie over het cakeblik.
Zet de cheescake een nachtje in de ijskast.
Zet een passende schaal op de cakevorm.
Keer de cakevorm in 1 beweging om.
Til de vorm eraf en verwijder dan voorzichtig het folie.
Leg het restant fruit bovenop de cheesecake en hij is klaar!