De boodschappen
10 vellen bladerdeeg 12x12cm
diverse smaken jam
chocolade
1 losgeklopt, vrije uitloop ei
poedersuiker naar smaak
In Slovenië wordt Bhuteljni gegeten, een deegflapje gevult met jam of chocolade. Voor bakken met de kids het een makkelijke keuze, we gaan de de flapjes maken ;)
Na een vrolijke start mislukt het deeg glorieus! Kan gebeuren, misschien is het de Google vertaling uit het Sloveens of ligt het aan ons. Alles gecheckt en opnieuw begonnen, na opnieuw 1.5 uur rijzen weer klef deeg. Een platte deegplak, geen mooi gerezen luchtig deeg. Zo jammer!!!
Kant & klaar bevroren bladerdeeg zit hier altijd in de vriezer. Het is een noodgreep maar de mini-monsters vinden onze Bhuteljni superlekker! Het originele recept kun je downloaden. Laat je het weten als het jou wel lukt?
Zo maken wij Bhuteljni
Verwarm de oven voor op 200°C
Er wordt gestreden om de met chocola gevulde, wij vinden jam lekker.