SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Bij de Gallo Romeinen

leefden de kinderen zo
Nederlandstalig, Geschiedenis en Leesboek
Bij de gallo romijnen home

Bij de Gallo-Romeinen
Auteur: Gérard Coulon
Vormgeving: Sin Aerts
Serie: Toen leefden kinderen zo
Oorspronkelijke taal: Frans
Vertaald door: Karel Verleyen
Verschenen: 2005
Uitgeverij: Uitgeverij Biblion
EAN: 90 76830 52 5
Prijs: € 18.95 (HC) of tweedehands
Leeftijd: vanaf 9 jaar

'Bij de Gallo-Romeinen Toen leefden kinderen zo' is een wetenschappelijk boek uit een boekenserie voor kinderen. Het vertelt over het leven van de Galliërs (die we allemaal kennen uit de Asterix stripboeken) onder de Romeinse bezetting. Dit keer niet - hoewel superleuk - min of meer bij elkaar gefantaseerd door twee stripmakers maar gebaseerd op sporen in het landschap en archeologische ontdekkingen.

Bij de gallo romijnen 01
Bij de gallo romijnen 02
Bij de gallo romijnen 03

Dit boek heeft kinderen in de hoofdrol, zoals de titel al verteld en eigenlijk van de wieg tot het graf. Er zijn allerlei schitterende Romeinse archeologische vondsten gedaan in Frankrijk, België en Nederland maar de objecten in dit boek hebben allemaal betrekking op kinderen. Hoe ze geboren werden, begraven en het hele spectrum er tussen.

Bij de gallo romijnen 04
Bij de gallo romijnen 05

De vertaalde tekst is hier en daar wat Vlaams :)) maar zeer de moeite waard om met je mini-monstertje(s) te lezen. Zeker als je van geschiedenis houdt en het belangrijk vindt voor kinderen om er kennis van te nemen wordt je niet teleurgesteld door deze boekenreeks.

3+ stralende sterren voor Bij de Gallo-Romeinen, van de snazzie-lezertjes!