Boodschappenlijstje voor 15-20 koekjes
100 gram boter, in kleine blokjes
100 gram basterdsuiker
150 gram snelkokend polentameel
50 gram bloem
fijngeraspte schil van ½ citroen
een snufje zout
1 vrije uitloop bio-ei + 1 dooier
Het recept van deze koekjes is van Antonio Carluccio, die we al kennen van eerdere recepten op snazzie. Deze koekjes zijn met kortkokende polenta snel en gemakkelijk te maken. Ze zijn ook weer erg lekker maar we maken een half recept. 15 tot 20 is koekjes lijkt ons wel genoeg voor het weekend, anders eten we veel te veel koek!
Zo maak je de Biscotti do Polenta
Doe de boter, suiker, 2xmeel, citroenrasp en zout in een kom.
Kneed er met je vingers kruimels van.
Maak een kuiltje in het midden van de kom.
Klop het ei los met de garde.
Giet het ei in het kuiltje.
Kneed er een zacht deeg van.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 190°C
Schep het deeg in een spuitzak.
Spuit dopjes op de bakplaat.
Druk de puntjes plat.
Bak de biscotti 12-15 minuten.
Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat
Laat de Biscotti do Polenta verder afkoelen op een rooster.
Lekker in het zonnetje bij de koffie!