SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Biscotti do Polenta

lekkere koekjes uit Italia
Italiaans en Koekjes bakken
Biscotti do polenta sidepic

Boodschappenlijstje voor 15-20 koekjes
100 gram boter, in kleine blokjes        
100 gram basterdsuiker                
150 gram snelkokend polentameel           
50 gram bloem
fijngeraspte schil van ½ citroen                    
een snufje zout
1 vrije uitloop bio-ei + 1 dooier

Biscotti do polenta sidepicll

Het recept van deze koekjes is van Antonio Carluccio, die we al kennen van eerdere recepten op snazzie. Deze koekjes zijn met kortkokende polenta snel en gemakkelijk te maken. Ze zijn ook weer erg lekker maar we maken een half recept. 15 tot 20 is koekjes lijkt ons wel genoeg voor het weekend, anders eten we veel te veel koek!

Zo maak je de Biscotti do Polenta

Biscotti do polenta 01
Biscotti do polenta 02
Biscotti do polenta 03
Biscotti do polenta 04

Doe de boter, suiker, 2xmeel, citroenrasp en zout in een kom.

Kneed er met je vingers kruimels van.

Maak een kuiltje in het midden van de kom.

Klop het ei los met de garde.

Biscotti do polenta 05
Biscotti do polenta 06
Biscotti do polenta 07

Giet het ei in het kuiltje.

Kneed er een zacht deeg van.

Leg bakpapier op de bakplaat.

Verwarm de oven voor op 190°C

Biscotti do polenta 08
Biscotti do polenta 09
Biscotti do polenta 10
Biscotti do polenta 11

Schep het deeg in een spuitzak.

Spuit dopjes op de bakplaat.

Druk de puntjes plat.

Bak de biscotti 12-15 minuten.

Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat

Biscotti do polenta 12
Biscotti do polenta home

Laat de Biscotti do Polenta verder afkoelen op een rooster.

Lekker in het zonnetje bij de koffie!