Boodschappenlijstje (+/- 20 biscotti)
250 gram bloem, plus extra om te bestuiven
½ theelepel bakpoeder
250 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eieren, M, losgeklopt
200 gram gehakte hazelnoten
1 grote sinaasappel, alleen fijn geraspte schil
Geen kinderkoekjes vandaag, we bakken de hazelnoot-sinaasappel biscotti van Britse bakker Paul Hollywood. Een simpel maar erg lekker koekje voor bij je koffie, Italiaans natuurlijk, de naam zegt het al. Maak de blokken smal want ze lopen nog uit. Onze bicotti zijn erg lang geworden, maar geen probleem, ze zijn erg lekker!
Zo maak je hazelnoot-sinaasappel biscotti
De voorbereiding
Verzamel de ingrediënten.
Hak de hazelnoten grof.
Boen de schil met heet water.
Rasp de sinaasappel.
Zo maak je het deeg
Verwarm de oven voor op 170°C / 150°C hetelucht en leg bakpapier op een bakplaat
Doe bloem, bakpoeder en suiker in de mixer.
Voeg er de losgeklopte eieren aan toe.
Mix alles goed door elkaar.
Doe de hazelnoten erbij.
En de sinaasappelrasp.
Klop het door kort elkaar.
Vorm twee blokken van het deeg.
Leg het deeg op de bakplaat.
Bak het 25 minuten.
Tot de blokken lichtbruin zijn.
Laat de blokken iets afkoelen.
Snij ze in schijfjes van 1.5 - 2cm breed.
Zet ze terug in de oven.
Bak ze nog 5-7 minuten per kant.
Laat de biscotti helemaal afkoelen op een rooster
Bewaar de koekjes in een koekblik.
Gustare!