SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Biscotti

met hazelnoot en sinaasappel
Italiaans, Met noten, Met vers fruit en Koekjes bakken
Biscotti sidepic

Boodschappenlijstje (+/- 20 biscotti)
250 gram bloem, plus extra om te bestuiven
½ theelepel bakpoeder
250 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eieren, M, losgeklopt
200 gram gehakte hazelnoten
1 grote sinaasappel, alleen fijn geraspte schil

Biscotti sidepicll

Geen kinderkoekjes vandaag, we bakken de hazelnoot-sinaasappel biscotti van Britse bakker Paul Hollywood. Een simpel maar erg lekker koekje voor bij je koffie, Italiaans natuurlijk, de naam zegt het al. Maak de blokken smal want ze lopen nog uit. Onze bicotti zijn erg lang geworden, maar geen probleem, ze zijn erg lekker!

Zo maak je hazelnoot-sinaasappel biscotti

De voorbereiding

Biscotti 01
Biscotti 02
Biscotti 03
Biscotti 04

Verzamel de ingrediënten.

Hak de hazelnoten grof.

Boen de schil met heet water.

Rasp de sinaasappel.

Zo maak je het deeg

Verwarm de oven voor op 170°C / 150°C hetelucht en leg bakpapier op een bakplaat

Biscotti 05
Biscotti 06
Biscotti 07

Doe bloem, bakpoeder en suiker in de mixer.

Voeg er de losgeklopte eieren aan toe.

Mix alles goed door elkaar.

Biscotti 08
Biscotti 09
Biscotti 10
Biscotti 11

Doe de hazelnoten erbij.

En de sinaasappelrasp.

Klop het door kort elkaar.

Vorm twee blokken van het deeg.

Biscotti 12
Biscotti 13
Biscotti 14

Leg het deeg op de bakplaat.

Bak het 25 minuten.

Tot de blokken lichtbruin zijn.

Biscotti 15
Biscotti 16
Biscotti 18
Biscotti 19

Laat de blokken iets afkoelen.

Snij ze in schijfjes van 1.5 - 2cm breed.

Zet ze terug in de oven.

Bak ze nog 5-7 minuten per kant.

Laat de biscotti helemaal afkoelen op een rooster

Biscotti 20
Biscotti home

Bewaar de koekjes in een koekblik.

Gustare!