Boodschappenlijstje, voor 20 bitterkoekjes
150 gram blanke amandelen
150 gram poedersuiker
2 medium vrije uitloop bio-eiwitten (M)
1 theelepel bitter-amandel extract
½ theelepel citroenrasp
snufje zout
Nog meer amandelkoekjes, bitterkoekjes bakken we deze keer. Alle amandelkoekjes verdwijnen hier als sneeuw voor de zon, soms verstoppen we ze even ;)) Bitterkoekjes bakken is niet moeilijk, als je een keukenmachine hebt kun je de amandelen zelf malen, neem anders amandelmeel.
Waarschijnlijk waren onze eieren te groot zodat het deeg iets te slap werd. De koekjes werden niet zo mooi rond en erg groot, omdat ze uitliepen. We hebben er maar 10 in plaats van 20. Aan de pluskant: ze zijn erg lekker, precies zoals ze horen te smaken en ze zijn niet zo snel op ;))
Zo maak je bitterkoekjes
Doe suiker en noten in de magimix.
Maal het samen fijn.
Zo fijn als amandelmeel.
Voeg de eiwitten toe,
Doe er het bittere amandel extract, de citroenrasp en zout bij
Mix alles door elkaar.
Leg krant en papier op de bakplaat.
Vul de spuitzak met het deeg.
Verwarm de oven voor op 180°C
Spuit rondjes op de plaat.
Bak de koekjes 15-20 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.
'Pel' de bitterkoekjes voorzichtig van het bakpapier
Bewaar de bitterkoekjes in een koekjestrommel.
Als je iets hebt om te bewaren ><
Enjoy!