SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Bitterkoekjes

knapperig & taai
Nederlands, Met noten en Koekjes bakken
Bitterkoekjes sidepic

Boodschappenlijstje, voor 20 bitterkoekjes
150 gram blanke amandelen
150 gram poedersuiker
2 medium vrije uitloop bio-eiwitten (M)

1 theelepel bitter-amandel extract
½ theelepel citroenrasp
snufje zout

Bitterkoekjes sidepicll

Nog meer amandelkoekjes, bitterkoekjes bakken we deze keer. Alle amandelkoekjes verdwijnen hier als sneeuw voor de zon, soms verstoppen we ze even ;)) Bitterkoekjes bakken is niet moeilijk, als je een keukenmachine hebt kun je de amandelen zelf malen, neem anders amandelmeel.

Waarschijnlijk waren onze eieren te groot zodat het deeg iets te slap werd. De koekjes werden niet zo mooi rond en erg groot, omdat ze uitliepen. We hebben er maar 10 in plaats van 20. Aan de pluskant: ze zijn erg lekker, precies zoals ze horen te smaken en ze zijn niet zo snel op ;))

Zo maak je bitterkoekjes

Bitterkoekjes 01
Bitterkoekjes 02
Bitterkoekjes 03
Bitterkoekjes 04

Doe suiker en noten in de magimix.

Maal het samen fijn.

Zo fijn als amandelmeel.

Voeg de eiwitten toe,

Doe er het bittere amandel extract, de citroenrasp en zout bij

Bitterkoekjes 05
Bitterkoekjes 06
Bitterkoekjes 07

Mix alles door elkaar.

Leg krant en papier op de bakplaat.

Vul de spuitzak met het deeg.

Verwarm de oven voor op 180°C

Bitterkoekjes 08
Bitterkoekjes 09
Bitterkoekjes 10

Spuit rondjes op de plaat.

Bak de koekjes 15-20 minuten.

Laat ze afkoelen op een rooster.

'Pel' de bitterkoekjes voorzichtig van het bakpapier

Bitterkoekjes 11
Bitterkoekjes homepage

Bewaar de bitterkoekjes in een koekjestrommel.

Als je iets hebt om te bewaren ><

Enjoy!