Boodschappenlijstje
1 vanillestokje (zaad & stokje)
300 ml volle melk
60 gram fijne suiker
1 eetlepel maizena
2 vrije uitloop bio-eidooiers (losgeklopt)
1 theelepel amandel-extract
300 ml slagroom
150 gram bitterkoekjes + extra (om te garneren)
200ml slagroom + 1.5 eetlepel suiker
50 gram pure chocolade (grof gehakt)
In het weekend maken we een extravagant dessert, niet alleen met bitterkoekjes maar ook met chocola en slagroom. Het recept is kindvriendelijk, er komt geen alcohol aan te pas! (en je mist het qua smaak ook niet) Het is aan te bevelen om deze pudding voor speciale gelegenheden te bewaren. Niet omdat het zoveel werk is, dat valt wel mee. Wat niet mee valt zijn de calorieën ;)) maar wij lopen ze er wat later graag weer af, want deze pudding is het zeker waard!
Zo maak de de bitterkoekjespudding
Let op! Beging 1 dag van tevoren
Schenk de melk in een steelpan.
Vul de puddingvorm met koud water.
Schraap het vanillestokje helemaal leeg.
Doe het zaad en stokje bij de melk.
Voeg er 45 gram suiker aan toe.
Hou 15 gram (1 eetlepel) suiker apart
Kook de melk enkele minuten op laag vuur.
Scheid de eieren en klop de dooiers los.
Klop er een eetlepel water, de 15g suiker en maizena door.
Verwijder het vanillestokje uit de melk.
Schenk de melk bij het eimengsel.
Roer het goed door elkaar.
Schenk het terug in de pan.
Laat het mengsel nog minimaal 2 minuten garen, NIET KOKEN maar tegen het kookpunt aan
Roer het mengsel goed door elkaar.
Blijf onafgebroken roeren.
Tot het na de 2 minuten is ingedikt.
Laat het wat afkoelen en roer nu en dan.
Hak de bitterkoekjes en chocolade grof.
Klop de slagroom met de suiker stijf in de mixer.
Vouw het in twee delen in het custardmengsel.
Vouw in tot het glad is, overwerk het niet.
Voeg de koekjes aan de pudding toe.
Vouw ze samen met de chocolade in.
Maak de puddingvorm leeg.
Vul hem met de pudding.
Dek de pudding af en zet hem in de ijskast.
Dag 2
- Neem de pudding uit de ijskast en verwijder de folie
- Zet een schaal op de vorm en draai de ze samen om
- schud 1 keer stevig
TIP! Als de pudding niet uit de vorm wil komen zet je hem heel even in warm water
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Maak de pudding op met gekopte slagroom en halve koekjes.
Fijne zondag!