SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Bladerdeeg pizza-hapjes

voor Oud & Nieuw
Oud&Nieuw, Met verse groenten, Met vleeswaren / spek en Snacks
Pizza bites sidepic

Boodschappenlijstje
Voor de bladerdeeg-bodems   
                 
bloem, om te bestuiven     
1 pak kant-en-klaar roomboter bladerdeeg
1 biologisch scharrelei, losgeklopt
Voor de prosciutto topping                     
1 ui, in heel dunne ringen
zeezout                        
150 ml crème fraiche                             
100g prosciutto, gescheurd
scheutje olijfolie
verse basilicum (optioneel)

Pizza bites home

Na de kerstdagen en net voor oud en nieuw is een goeie tijd om de vriezer na te kijken. Dingen die echt op moeten, voor ze bederven, of die je gewoon uit de weg wil hebben. We vinden restjes bladerdeeg waar we nog geen plan voor hebben maar die met oud&nieuw goed van pas komen. We maken er lekker Pizzahapjes van! (Heb je geen restjes? Koop gerust een rol bladerdeeg, deze hapjes zijn ook lekker in het weekend! ;))

Zo maak je pizzahapjes met een restje bladerdeegntdooi het bladerdeeg en bestrooi je werkplek met meel

Pizza bites 01
Pizza bites 02
Pizza bites 03
Pizza bites 04

Rol het bladerdeeg snel uit.

Snij met een pizzawiel vierkantjes.

Snij dunne uienringen.

Bestrooi ze dik met zeezout.

Zet de uien een halfuurtje opzij, het zout neemt de scherpte van de uien weg

Pizza bites 05
Pizza bites 06
Pizza bites 07

Klop het ei los.

Strijk het op het bladerdeeg.

Spoel de uien heel goed af.

Pizza bites 08
Pizza bites 09
Pizza bites 10
Pizza bites 11

Laat de uien goed uitlekken op keukenpapier.

Schep een koffielepel crème fraiche op het deeg.

Leg wat uienringen bovenop de crème fraiche.

Leg er een reepje opgerolde prociutto op.

Pizza bites 12
Pizza bites 13
Pizza bites 14

Bak de pizzahapjes in 15 minuten goudbruin.

Laat de hapjes even op de bakplaat afkoelen.

Leg ze dan op een rooster en druppel er olijfolie over.

Pizza bites homepage
Pizza bites home

Leg er in stukjes gescheurde blaadjes basilicum op.

Nu komt het beste moment, even zitten en proeven!

Een vrolijk, gezond en gelukkig 2018!