Boodschappenlijstje
Voor de bladerdeeg-bodems
bloem, om te bestuiven
1 pak kant-en-klaar roomboter bladerdeeg
1 biologisch scharrelei, losgeklopt
Voor de prosciutto topping
1 ui, in heel dunne ringen
zeezout
150 ml crème fraiche
100g prosciutto, gescheurd
scheutje olijfolie
verse basilicum (optioneel)
Na de kerstdagen en net voor oud en nieuw is een goeie tijd om de vriezer na te kijken. Dingen die echt op moeten, voor ze bederven, of die je gewoon uit de weg wil hebben. We vinden restjes bladerdeeg waar we nog geen plan voor hebben maar die met oud&nieuw goed van pas komen. We maken er lekker Pizzahapjes van! (Heb je geen restjes? Koop gerust een rol bladerdeeg, deze hapjes zijn ook lekker in het weekend! ;))
Zo maak je pizzahapjes met een restje bladerdeegntdooi het bladerdeeg en bestrooi je werkplek met meel
Rol het bladerdeeg snel uit.
Snij met een pizzawiel vierkantjes.
Snij dunne uienringen.
Bestrooi ze dik met zeezout.
Zet de uien een halfuurtje opzij, het zout neemt de scherpte van de uien weg
Klop het ei los.
Strijk het op het bladerdeeg.
Spoel de uien heel goed af.
Laat de uien goed uitlekken op keukenpapier.
Schep een koffielepel crème fraiche op het deeg.
Leg wat uienringen bovenop de crème fraiche.
Leg er een reepje opgerolde prociutto op.
Bak de pizzahapjes in 15 minuten goudbruin.
Laat de hapjes even op de bakplaat afkoelen.
Leg ze dan op een rooster en druppel er olijfolie over.
Leg er in stukjes gescheurde blaadjes basilicum op.
Nu komt het beste moment, even zitten en proeven!
Een vrolijk, gezond en gelukkig 2018!