De boodschappen
85 gram fijne suiker
140 gram boter, in blokjes
2 vrije uitloop eidooiers/ 2 eiwitten
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem + extra om te strooien
1 theelepel bakpoeder
eetbare viooltjes
wat suiker
pastelkleurig rolfondant
optioneel: glitterpoeder
Voor moederdag wil je iets speciaals maken, zoals deze mooie koekjes. Eetbare bloemen zijn in en dus duur, je koopt ze bij de groentenwinkel, niet bij de bloemist. Je moet er zeker van zijn de de bloemen niet bespoten zijn. Een goede reden om zelf viooltjes te kweken, in de tuin of op het balkon. Dat scheelt en je hebt er lang plezier van :)
Zo maak je de bloemenkoekjes
Mix de boter met de suiker romig.
Voeg ei en vanille toe.
Mix tot één geheel.
Mix meel & bakpoeder door.
Kneed snel met de hand door.
Verpak het deeg in plastic folie.
Zet het deeg min. 1 uur in de ijskast.
Rol het deeg uit tot 1cm dikte.
Steek de koekjes uit.
Leg ze op bakpapier.
Zet de koekjes 1 uur in de ijskast.
Verwarm de oven 170°C
Bak de koekjes 12-15 minuten.
Rol intussen fondant dun uit.
Steek er pastelkleurige bloemen uit.
Je kunt de bloemen dun met eiwit bestrijken en er fijne suiker over strooien voor een bevroren effect.
Plak de fondant met een druppel honing op de koekjes.
Zet de bloemen er op en serveer de koekjes meteen!
Fijne moederdag!