SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Paulus en de eikelmannetjes

geillustreerd door een kunstenaar
Nederlandstalig, Herfst, Engelstalig , Prentenboek, Leesboek, Literatuur en Sprookjes
Jean dulieu sidepic

Paulus en de eikelmannetjes
Auteur/Illustrator: Jean Dulieu
Serie: Paulus de boskabouter
Oorspronkelijk: Nederlands
Vertaald door: nvt
Verschenen: 1964
ISBN:9026904312
Prijs: alleen tweedehands, www.catawiki.be
Leeftijd: 7 tot 10 jaar

Paulus side
Een van de mooiste voorlees-prentenboeken aller tijden van Nederlandse afkomst is voor ons - zonder enige twijfel! - Paulus en de eikelmannetjes van Jean Dulieu (pseudoniem voor Jan van Oort). Dit boek wordt als zijn magnum opus beschouwd en wij zijn het daar van harte mee eens.
Eikelmannetjes 01
Paulus eikelmannetjes
Eikelmannetjes 03
Zoals de foto laat zien is het boek aan verschillende generaties voorgelezen. De thema's van het boek zijn universeel en van alle tijden, waardoor het niet is verouderd en het ook kinderen van nu blijft boeien.

De bijzondere illustraties in het boek zijn grappig en ontroerend tegelijk. Toen het boek in 1964 verscheen was het onmiddelijk een succes. Het werd vertaald in het Engels, Duits, Zuid-Afrikaans en Japans. Wereldwijd hebben volwassenen goede herinneringen aan dit boek.

Paulus en de Eikelmannetjes wordt nog steeds druk verhandeld op tweedehandsboeken-websites. Nieuw is het boek momenteel niet te koop, ook de vierde druk uit 2007 is uitverkocht. Hopelijk wordt het boek voor een 5e keer herdrukt. Zoals de Paulus klassieker op de derde foto, het Paulus winterboek is gewoon nieuw te bestellen bij oa bol.com

De snazzie lezertjes geven Paulus en de Eikelmannetjes 3 prachtig stralende sterren.