Boodschappenlijstje
3 vrije uitloop bio-eiwitten
190 gram fijne suiker
90 gram amandelmeel
geschaafde amandelen
abrikozenjam, naar smaak
75 gram chocolade, puur
Mokka botercrème
50 ml water
150 gram kristalsuiker
2 vrije uitloop bio-eieren, M
200 gram boter, kamertemperatuur
mokka-extract naar smaak
Vandaag maken we een van mama's favoriete koekjes: bokkenpootjes! Bokkenpootjes zijn amandelkoekjes, net als weespermoppen en bitterkoekjes. Het recept is erg makkelijk,tussen de koekjes zit meestal een laagje abrikozenjam en de uiteinden zijn in chocolade gedoopt. Erg lekker!
Zo maak je bokkenpootjes
Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op de bakplaat
Scheid de eiwitten en doe ze in de mixer.
Klop het eiwit los en voeg geleidelijk 100g suiker toe.
Roer de resterende suiker door het amandelmeel en voeg toe.
Spatel het meelmengsel door het stevig geklopte eiwit.
Schep het bokkenpootjesbeslag in een spuitzak met een rond spuitmondje
Spuit streepjes van +/- 6 cm op.
Strooi amandelschilfers op de koekjes.
Bak de koekjes in het midden van de oven.
Bak ze in 15 minuten lichtbruin.
5 minuten koelen op de bakplaat.
Dan helemaal op een rooster.
Smeer abrikozenjam op 1 helft.
Druk er een tweede koekje op.
Smelt de chocola au bain marie.
Neem van het vuur en roer door.
Doop de bokkenpootjes in de chocola en laat het harden.
Lekker bij koffie en thee!
Fijne moederdag mama!