De boodschappen
2 eetlepels boter (30 gram)
50 gram suiker
175 ml melk
1 vrije uitloop ei
2 beschuiten
boter, om in te vetten
325 gram meel
7 gram gist
een mespuntje zout
40 gram boter
20 gram kaneel
80 gram suiker
In Spanje krijg je deze heerlijk zoete kaneelbroodjes 's morgens bij de koffie. Ben je in Holland dan bak je ze zelf, vers zijn ze het lekkerst. Het recept is gemakkelijk, alleen het rijzen duurt even. Maar kids zijn er dol op en vinden ze superleuk om zelf te maken. Wij gebruiken een 24 cm in doorsnee bakvorm.
Zo maak je Bollitos dulces con canela
Smelt de boter & suiker in de melk.
Zeef meel, gist & zout in een kom.
Zet de pan van het gas en klop het ei.
Voeg het ei toe en klop het erdoor.
Maak een kuiltje in het meelmengsel.
Schenk de melkmix erin.
Roer vanuit het midden terwijl je schenkt.
Blijf stevig roeren.
Totdat alle meel opgenomen is.
Strooi wat meel op je werkblad.
Kneedt het deeg 10 minuten.
Als het deeg soepel en elastisch aanvoelt leg je het terug in de kom. Pak een schone theedoek, maak hem nat onder de zo warm mogelijke kraan en wring hem uit. Dek de kom er mee af en zet hem een uurtje weg om het deeg te laten rijzen.
De bakvorm is 24 centimeter in diameter.
Wrijf de beschuit tegen elkaar tot kruim.
Bestrooi de vorm met de kruimels.
Het deeg is nu verdubbeld in volume.
Smelt de boter op laag vuur.
Vet de bakvorm in.
Maak 16 bolletjes, rol ze door de boter.
Roer de suiker en de kaneel door elkaar.
Rol de deegbolletjes daarna aan alle kanten door de kaneelsuiker.
Plaats de bolletjes een klein stukje van elkaar in een cirkel langs de rand van de bakvorm.
Verwarm de oven voor op 190 graden celsius, als de deegbolletjes halverwege het rijzen zijn.
De bakvorm is met 16 deegbolletjes precies vol.
Dek de vorm weer 30 minuten af met een warme theedoek.
Zet dan de vorm in de oven.
Na 20 - 25 minuten in de oven zijn de Bollitos mooi bruin.
Wrik de broodjes uit de bakvorm, door de kaneel-suiker plakken ze.
Even afkoelen op het rooster en dan lekker buiten in de zon opeten!