De boodschappen
40 gram bloem
¼ theelepel bakpoeder
120 gram poedersuiker
45 gram amandelmeel
4 vrije uitloop eieren
65 gram boter
+/- 50 gram bramen
extra boter, om in te vetten
extra poedersuiker, om te bestrooien
Nu we zulke mooie bramen hebben geplukt willen we er iets lekkers mee maken, gezellig voor het Michaëlsfeest. We kiezen kleine Franse cake'jes, Financiers noemen ze die in Frankrijk. Gluten- en lactose vrij, dan kan iedereen mee-eten. We maakten ze al eerder met frambozen en die smaakten zo goed! Dit keer stoppen we onze bramen er in.
Zo maak je Franse bramen-financiers
Weeg meel en bakpoeder af.
Zeef het in een kom.
Zeef de poedersuiker erbij.
En het amandelmeel ook.
Roer alles door elkaar.
Scheidt de eieren.
Doe de eiwitten bij het meelmengsel.
Verwarm de oven voor op 170°C en smelt de boter op het fornuis, op lage temperatuur.
Klop het eiwit door het meel tot het een beslag is.
Als de boter begint te bruinen klop je het door het beslag.
Vul de ingevette vormpjes, zet op de bakplaat op bakpapier.
Bak de financiers in 12-15 minuten goudbruin.
Laat de financiers eerst in de vormpjes op een rooster afkoelen.
Tik dan de cake'jes uit de vorm en laat ze helemaal afkoelen.
Bestrooi de financiers met een dun laagje poedersuiker.
De financiers smaken extra lekker met deze heerlijk zoete bramen!