Boodschappenlijstje voor 12 muffins
100 gram ongezouten boter, zacht
65 gram fijne suiker
65 gram riet suiker
2 grote biologische eieren, kamertemp.
125 gram biologische yoghurt
1 theelepel vanille-extract
5 eetlepels melk
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
200 gram bramen (vers of diepvries)
We bakken bramen-muffins voor het Michaelsfeest morgen, we maken een half recept, want 12 muffins is te veel voor ons. Achteraf hebben we een beetje spijt, deze muffins zijn heel erg lekker! Volgend jaar bakken we er 24 ><
Zo maak je bramen-muffins
Klop boter en suiker 5 minuten.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Doe de vanille er ook bij.
Klop de yoghurt er ook door.
Doe dan de melk erbij.
Vouw dan het bakmeel en bakpoeder in.
Vouw totdat je een mooi glad beslag hebt.
Verwarm de oven voor tot 200°C / 180°C en druk stukjes bakpapier in het muffin-bakblik
Doe de bramen bij het beslag
Vouw de bramen in het beslag.
Schep het beslag in het bakblik.
Bak de muffins 8 minuten.
Verlaag na 8 minuten bakken de oventemperatuur naar 180°C / 160°C en bak de muffins nog 20-25 minuten
Laat de muffins even afkoelen in het bakblik.
Koffie en thee (of melk) erbij en dan zijn die muffins toch lekker!
Fijn Michaelsfeest morgen!