Icon en

Bak een Spaans brood

dag 1: de voorbereiding
Brood bakken en Spaans
Spanish bread side

De boodschappen
150 ml lauw-warm water
1 theelepel suiker
15 gram gedroogde gist
125 gram tarwemeel

Foto rechts: het mengsel na 24 uur

Spanish bread side ll

Om een authentiek Spaans brood te bakken moeten we beginnen met een gistingsproces. We maken een papje dat vierentwintig uur moet gisten om een bijna zuurdesem-brood te kunnen bakken. Dus vandaag gaan we van start maar brood bakken doen we morgen pas.

Zo maak je de gistpap
Giet het water in een kom

Spanish bread 01
Spanish bread 02
Spanish bread 03
Spanish bread 04
Los de suiker er in op.
Voeg de gist eraan toe.
Roer het stevig door elkaar.
Zet op een warme plaats.
Spanish bread 05
Spanish bread 06
Spanish bread 07
Het gistmengsel gaat licht schuimen.
Voeg het meel in gedeelten toe.
Roer tot het meel is opgenomen.
Spanish bread 08
Spanish bread 09
Het mengsel is nu een dik papje.
Zet het startdeeg-mengsel 24 uur opzij.
Morgen gaan we verder!