Boodschappenlijstje
16 rozijntjes
1 zakje instant gist
350 ml lauw water
500 gram wit broodmeel
1 theelepel zout
3 eetlepels boter (kamertemperatuur)
2 eetlepels honing
1 vrije uitloop bio-ei, losgeklopt
Voor Pasen bakken we lieve broodhaasjes met kleine rozijnenoogjes. Zo mooi als de haasjes bij de bakker worden ze niet, vooral de oortjes zien er niet zo mooi uit. Maar...de haasjes smaken erg lekker en de monstertjes vinden ze superschattig!
Zo maak je de broodhaasjes
Los de gist op in 100 ml water en laat het even staan.
Laat de rozijntjes in wat warm water wellen en uitlekken.
Weeg en meet meel, zout, boter, honing en 250ml water.
Doe alles in de mixer en meng het door elkaar.
Voeg het gistwater aan het meelmengsel toe.
Doe de resterende 250ml water er ook bij.
Laat de mixer in 8 minuten een deeg kneden.
Vorm het deeg in een bal.
Vet een schone kom licht in.
Leg het deeg in de kom.
Dek het deeg af met een schone theedoek.
Laat het deeg op een warme plek ongeveer 1 uur rijzen, tot het is verdubbeld in omvang
Neem het deeg uit de kom.
Kneed het met de hand door.
Weeg 8 stukken van 60g en 8 van 40g.
Vorm er bolletjes van.
Leg de bolletjes tegen elkaar aan op een bakplaat met bakpapier en knip oortjes in de kop
Bol alle broodjes op en dek ze af.
Laat de broodjes 15 minuten rusten.
Klop intussen alvast het ei los.
Rol staartjes en voorpootjes, leg ze tegen de haasjes aan, dek ze weer af en laat ze nog 50 minuten narijzen
Verwarm de oven voor op 170°C
Bestrijk de haasjes met geklopt ei.
Plak de rozijnen-ogen op.
Schuif de haasjes in de oven.
Bak ze in +/- 20 minuten.
Je paashaasjes zijn nu goudbruin, laat ze eerst even afkoelen op de bakplaat
Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
Omdat de hazenoortjes te klein zijn steken we er amandelen in. :))
We wensen jullie fijne paasdagen!