SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Paas-broodmandjes

met een zacht gekookt eitje
Waldorf recepten, Ontbijt, Brood bakken, Lunch, Met ei en Pasen
Img 93991

De boodschappen
250 gram volkoren meel
wat extra bloem om te bestuiven
15 gram (liefst verse) gist
mespuntje fijne suiker
mespuntje zout
30 ml plantaardige olie
150 ml lauw water

Paasbroodjes16
Deze heerlijke paas-broodmandjes staan gezellig op de ontbijttafel met pasen! Je maakt ze gezellig met de kinderen, van wit meel of bruin tarwemeel van de molen.

Zo maak je ze

Pita brood 1
Pita brood 2
Pita brood 4
Pita brood 5
Zeef de bloem met suiker en zout in een grote kom.
Weeg de verse gist af en verkruimel het boven de kom.
Voeg water&olie toe en mix het op de middelste snelheid.
Strooi een beetje bloem op het aanrecht.
Pita brood 6
Pita brood 7
Paasbroodjes01
Kneed het brooddeeg snel even door met de hand.
Trek folie over de kom en zet de kom in de buurt van een radiator.
Na 30 minuten is het deeg gerezen tot de dubble omvang.
Verwarm de oven voor tot 200°c.
Paasbroodjes02
Paasbroodjes03
Paasbroodjes04
Paasbroodjes06
Rol het brooddeeg op een vel bakpapier in slangen.
Vlecht meerdere keren drie slangen in elkaar.
Afhankelijk van de gewenste grootte maak je 3 of 6 mandjes.
Rol de vlechten op en druk er met je duim een bodem in.
Paasbroodjes07
Paasbroodjes09
Paasbroodjes10
Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Strijk losgeklopt ei op de mandjes.
Bak de paasmandjes in +/- 30 minuten gaar.
Paasbroodjes11
Paasbroodjes15
Laat de broodjes op een rooster afkoelen.
Leg er warme, gekookte eitjes in.
NB De eieren zouden ook met de broodjes de oven in kunnen, maar de een wil een zacht en de ander een hard ei. Dit is de manier om daar controle over te hebben.