De boodschappen voor 8 brownies
450 gram fijne suiker
225 gram boter
5 vrije uitloop bio-eieren
110 gram bloem
55 gram cacao
180 gram Tony's chocolade
2 eetlepels melk
stukje wit rolfondant
goud foodpaint
Voor Halloween kan het snoep niet eng genoeg zijn, hoe griezeliger hoe beter. Daarom maken we super-gemakkelijke, heerlijke chocolate chip brownies in de vorm van doodkisten. Een paar spoken erbij en griezelen maar, happy Halloween!
Zo maak je eetbare doodskisten
Smelt boter en suiker op laag vuur.
Roer ze door elkaar.
Mix de 5 eieren er tegelijk door.
Weeg de suiker en cacao samen af.
Zeef het bij het eimengsel.
Vouw het in het eimengsel tot een geheel.
Hak 80 gram van de chocola in fijne stukjes.
Verwarm de oven voor tot 190°c en bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier
Roer de chocola stevig door het browniebeslag.
Schenk het beslag in de bakvorm en tik de vorm op het aanrecht.
Bak de brownie in +/- 30 minuten gaar maar niet helemaal droog.
Snij de bovenkant van de afgekoelde brownie glad.
Flip de brownie op een nieuw stuk bakpapier.
Steek de kistjes uit met een vorm of onze mal.
Gooi de overgebleven cake niet weg.
Snij de overgebleven cake in nette stukjes.
Smelt 100 gram chocolade au bain marie.
Strijk een laagje chocola op de doodkistjes.
Trek met een stokje strepen in de natte chocolade.
Snij uit wit rolfondant kruizen, verf ze goud en plak ze op.
De kistjes zijn klaar, leg ze op een mooie schaal.
Download de template, print en knip uit. Plak het spook met tape op een cocktailprikker en steek het in een kistje. Versier het kerkhof met herfstblaadjes.