De boodschappen
750 gram kipfilet
25 gram Cajun kruiden (Jumbo supermarkt)
2 eetlepels vers citroensap
2 eetlepels olijfolie
satéstokjes
zak AH barbecuekolen
pakje aansteekblokjes
lange lucifers
Voor dit authentieke recept uit het zuiden van de USA zijn dit de twee belangrijkste bestanddelen, biologische vrije-uitloopkip, vers en sappig en de originele Amerikaanse Cajun kruiden. De kruiden vind je bij Jumbo, de kip kopen wij bij de De Groene Weg in Rotterdam. Een heel goede biologische slager en ze zijn door heel Nederland te vinden.
Begin 4 uur van tevoren, als het je uitkomt liefst een dag!
De scharrelkip en de Cajun kruiden.
Snij de kipfilet in kleine blokjes.
Meet twee eetlepels olijfolie af in een kom.
Voeg het citroensap toe.
Weeg de Cajunkruiden af.
Roer alles door elkaar.
Roer de kipblokjes erdoor.
Laat de kipblokjes minimaal 4 uur marineren in de ijskast. Nog lekkerder worden de spiesjes als je de marinade een nachtje op de kip laat inwerken.
Zet de afgedekte schaal een nacht in de ijskast.
Steek de zak aan, het is een BBQ kant&klaar pakket.
De zak vatte vlam, brandde op en ging toen uit.
De kolen zijn maar net lauw.
Snel aanmaakblokjes gaan kopen!
Krantje ertussen en aanmaakblokjes.
Nu wachten tot de kolen gloeien.
De stokjes staan al een uurtje in water.
Rijg het vlees aan de stokjes.
Bak de spiezen +/- 6 minuten per kant.
Serveer de pittige Cajun spiezen met rijst en gegrilde groenten. Als sneeuw voor de zon verdwijnen de spiesjes...ze zijn zo lekker!