Boodschappenlijstje
1 rol bladerdeeg
250 ml slagroom
2 eetlepels suiker
1 vrije uitloop bio-ei
suiker, naar smaak
De pasticinni van vandaag zijn in Nederland een goede bekende - maar dan niet op mini-formaat - de roomhoorntjes. Vandaag zijn ze mini net als in Italië, om goed bij onze andere mini-gebakjes te passen. In Italië worden ze gevuld met custardcrème, mascarpone-crème, chocolade-crème of net als wij vandaag kiezen, slagroom!
Zo maak je Cannoli di sfoglia con panna montata
Rol het bladerdeeg uit, snij het in strips van 2 cm breed.
Vet de bakvormpjes in met bakspray of boter.
Wikkel de stroken deeg rondom de bakvormpjes.
Rol de strook overlappend tot het einde om de vormen.
Druk de toppen van de hoorntjes dicht.
Zet ze halverwege het wikkelen in de kou.
Klop het ei los.
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C (hete lucht)
Strijk geklopt ei op de hoorntjes.
Rol ze door de suiker.
Zet ze rechtop op de bakplaat.
Bak de hoorntjes 12 -15 minuten.
Klop de slagroom stijf terwijl de hoorntjes op de vormpjes helemaal afkoelen
Zet de slagroom koud weg.
Neem de hoorns van de vormen.
Knijp in de onderkant van de vorm.
Vul de hoorntjes met slagroom.
Laat de slagroom opstijven in de ijskast.
Zo makkelijk te maken en erg lekker!