SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Cannoli di sfoglia

con panna montata
Italiaans, Gebak en Met slagroom
Pasticcini cream cones sidepic

Boodschappenlijstje
1 rol bladerdeeg
250 ml slagroom
2 eetlepels suiker
1 vrije uitloop bio-ei
suiker, naar smaak

Hier kochten wij de bakvormpjes

Pasticcini cream cones sidepicll

De pasticinni van vandaag zijn in Nederland een goede bekende - maar dan niet op mini-formaat - de roomhoorntjes. Vandaag zijn ze mini net als in Italië, om goed bij onze andere mini-gebakjes te passen. In Italië worden ze gevuld met custardcrème, mascarpone-crème, chocolade-crème of net als wij vandaag kiezen, slagroom!

Zo maak je Cannoli di sfoglia con panna montata

Pasticcini cream cones 01
Pasticcini cream cones 02
Pasticcini cream cones 03
Pasticcini cream cones 04

Rol het bladerdeeg uit, snij het in strips van 2 cm breed.

Vet de bakvormpjes in met bakspray of boter.

Wikkel de stroken deeg rondom de bakvormpjes.

Rol de strook overlappend tot het einde om de vormen.

Pasticcini cream cones 05
Pasticcini cream cones 06
Pasticcini cream cones 07

Druk de toppen van de hoorntjes dicht.

Zet ze halverwege het wikkelen in de kou.

Klop het ei los.

Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C (hete lucht)

Pasticcini cream cones 08
Pasticcini cream cones 09
Pasticcini cream cones 10
Pasticcini cream cones 11

Strijk geklopt ei op de hoorntjes.

Rol ze door de suiker.

Zet ze rechtop op de bakplaat.

Bak de hoorntjes 12 -15 minuten.

Klop de slagroom stijf terwijl de hoorntjes op de vormpjes helemaal afkoelen

Pasticcini cream cones 12
Pasticcini cream cones 13
Pasticcini cream cones 14
Pasticcini cream cones 15

Zet de slagroom koud weg.

Neem de hoorns van de vormen.

Knijp in de onderkant van de vorm.

Vul de hoorntjes met slagroom.

Pasticcini cream cones 16
Pasticcini cream cones home

Laat de slagroom opstijven in de ijskast.

Zo makkelijk te maken en erg lekker!