De boodschappen
250 gram kristalsuiker
40 ml zonnebloemolie
50 gram hazelnoten
50 gram sesamzaad
20 gram maanzaad
30 gram pompoenpitten
30 gram gedroogde mango
Vandaag zijn we te gast in Litouwen en we maken Riesutu ir seklu karameliniai. Voor de afwisseling eten we lekker zoete caramelsnoepjes met mango, noten en zaden. Dit recept komt van Oditele's Blogas.
Het is een ouderwets snoepje dat Oditele, de schrijfster van dit blog, in haar kindertijd 's winters tijdens de schoolpauze at. Ze heeft er fijne herinneringen aan. Er staan nog veel meer lekkere recepten op haar blog, maar alleen in het Litouws ;)
Zo maak je Riesutu ir seklu karameliniai
De voorbereiding
Zet de suiker laag op en laat het smelten. Voeg de olie toe als de meeste suiker is opgelost en de suiker karameliseert. Roer het door en neem de pan van het vuur. Pas op! De suiker brand nu snel aan.
Megaukites! - Geniet ervan!
Zie je vrijdag, in Ierland!