Icon en

Carnaval komt eraan!

we bakken drollenkoekjes
Antroposofische recepten, Met chocolade, Koekjes en Feesten van over de wereld
Carnaval drollen sidepic

Boodschappenlijstje
100 gram roomboter                
90 gram bruine basterdsuiker        
2 vrije uitloop bio-eidooier
175 gram Zeeuwse bloem
20 gram cacao
een klein stukje (melk)chocolade
witte chocolade knoopjes

Carnaval drollen sidepicll

Voor Carnaval bakken we grappige, erg lekkere chocoladekoekjes. Maar let op, ze zien er uit als poep! Dat zorgt voor grote hilariteit bij onze kleine monstertjes. Dankjewel Alber Heijn, voor een makkelijk recept dat veel plezier geeft!

Zo maak je drollen-koekjes

Carnaval drollen 01
Carnaval drollen 02
Carnaval drollen 03

Klop de boter en suiker romig.

Scheid de eieren.

Voeg de dooiers toe terwijl je klopt

Carnaval drollen 04
Carnaval drollen 05
Carnaval drollen 06
Carnaval drollen 07

Zeef meel en cacao.

Roer het door elkaar.

Vouw het in het botermengsel.

Kneed het kort met de hand.

Leg het deeg in een schone kom, dek de kom af en zet hem in de ijskast

Carnaval drollen 08
Carnaval drollen 09
Carnaval drollen 10

Laat het deeg 1 uur rusten.

Weeg stukjes deeg af van 35 gram.

Rol ze in deegslangen en rol op.

Verwarm de oven voor op 175°C

Carnaval drollen 11
Carnaval drollen 12
Carnaval drollen 13
Carnaval drollen 14

Bak de drollen +/- 20 minuten.

5 minuten afkoelen op de plaat.

Dan op een rooster afkoelen.

Smelt de chocolade au bain marie.

Carnaval drollen 15
Carnaval drollen homepage

Plak de 'oogjes' op en teken er pupillen op met chocolade.

Maak de presentatie leuk met confetti en/of ballonen.

En dan...feesten maar!!!