Boodschappenlijstje
100 gram roomboter
90 gram bruine basterdsuiker
2 vrije uitloop bio-eidooier
175 gram Zeeuwse bloem
20 gram cacao
een klein stukje (melk)chocolade
witte chocolade knoopjes
Voor Carnaval bakken we grappige, erg lekkere chocoladekoekjes. Maar let op, ze zien er uit als poep! Dat zorgt voor grote hilariteit bij onze kleine monstertjes. Dankjewel Alber Heijn, voor een makkelijk recept dat veel plezier geeft!
Zo maak je drollen-koekjes
Klop de boter en suiker romig.
Scheid de eieren.
Voeg de dooiers toe terwijl je klopt
Zeef meel en cacao.
Roer het door elkaar.
Vouw het in het botermengsel.
Kneed het kort met de hand.
Leg het deeg in een schone kom, dek de kom af en zet hem in de ijskast
Laat het deeg 1 uur rusten.
Weeg stukjes deeg af van 35 gram.
Rol ze in deegslangen en rol op.
Verwarm de oven voor op 175°C
Bak de drollen +/- 20 minuten.
5 minuten afkoelen op de plaat.
Dan op een rooster afkoelen.
Smelt de chocolade au bain marie.
Plak de 'oogjes' op en teken er pupillen op met chocolade.
Maak de presentatie leuk met confetti en/of ballonen.
En dan...feesten maar!!!