Icon en

Chanoeka Lichtfeest - Prikbord

door Nancy Dickmann
Leesboek, Chanoeka en Informatief en leerzaam
Chanoeka   lichtfeest home

Chanoeka lichtfeest
Serie: Wereld vol feesten / Prikbord
Auteur: Nancy Dickmann
Illustrator: diverse fotografie agencies
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Virgi Smits
Verschenen: augustus 2014
Uitgeverij: Corona Ars Scribendi
EAN: 9789461751997
Prijs: € 11.00 (HC)
Leeftijd: 4 - 12 jaar

Wij kozen vandaag voor de mini-monstertjes prentenboek Chanoeka, Lichtfeest van Nancy Dickmann. Boeken uit de Prikbordserie worden op kleuterscholen veel gebruikt. De boeken zijn in het Nederlands vertaald, dus dat is ook een pré!

We vinden het belangrijk om ze al jong te leren dat niet iedereen op de wereld precies hetzelfde is. Dat er mensen zijn die er anders uitzien dan wij, andere dingen eten, in andere landen en huizen wonen en ook andere feesten vieren. Hoewel we in één opzicht allemaal hetzelfde zijn, we zijn allemaal mensen.

Chanoeka lichtfeest 01
Chanoeka lichtfeest 02
Chanoeka lichtfeest 03
Chanoeka lichtfeest 04

Het boek heeft geen getekende illustraties maar mooie grote kleurenfoto's. Foto's die duidelijk maken hoe Joodse kinderen en hun ouders Chanoeka vieren. Gezellig met opa, oma en de rest van de familie samen eten, cadeautjes geven, liedjes zingen en spelletjes doen. Maar ook wat het feest inhoudt, begrijpelijk gemaakt voor kleuters.

Prikbord is een mooie serie boeken die je vaker op snazzie zal tegenkomen. Vergeet vooral niet naar het leuke youtube-filmpje bovenaan de pagina te kijken, deze kinderen hebben het met zoveel plezier gemaakt en het is ondertiteld!

3 warm stralende sterren voor Chanoeka - Lichtfeest, van onze jongste luisteraars!