Icon en

Char Siu

gemarineerd varkensvlees
Belegd Broodje, Hoofdgerecht, Aziatisch, Chinees Nieuwjaar en Varkensvlees
Char siu sidepic

De boodschappen
700 gram varkens fricandeau
2 teentjes knoflook
stukje gember (een duim)
4 eetlepels ketchup
4 eetlepels hoisin saus
4 eetlepels lichtbruine basterd suiker
2 eetlepels donkere soya saus
2 eetlepels rijst azijn
2 eetlepels zonnebloem olie

Char siu sidepic ll

Char Siu of geroosterd mager varkenvlees is een geliefd Chinees gerecht. De saus heeft veel smaak en het vlees is heel zacht. Op een Bao broodje met zoetzure groente is het een perfect Chinees Nieuwjaars gerecht. Maar let op! Het vlees moet wel een nacht in de ijskast marineren!

Zo maak je Char Siu

Dag 1

Char siu 01
Char siu 02
Char siu 03
Char siu 04
Roer alle ingrediënten door elkaar behalve gember&look.
Schil en rasp de gember en de knoflook.
Roer de rasp van beide door de marinade.
Plaats het het gehele stuk vlees in de marinade.
Char siu 05
Char siu 06
Wrijf de marinade in het vlees met de hand of met een lepel.
Plaats de met vershoudfolie afgedekte schaal een nacht in de ijskast.

Dag 2
Verwarm de oven voor op 160°C 
Leg
het vlees in de braadpan, schenk de marinade over het vlees en dek de pan af met aluminiumfolie

Char siu 08
Char siu 11
Char siu 10
Char siu 12
Zet de braadpan in de oven.
Bedruip het vlees elk uur.
Braadt het vlees 3.5 uur.
Dan 30 min. zonder folie 180°c.
Hou tijdens het bedruipen in de gaten dat er niet teveel saus verdampt, wij hebben twee keer een scheutje water toegevoegd. Als het folie verwijderd is zal de saus carameliseren.
Char siu 13
Char siu 14
Laat het vlees 20 min. rusten, snij het en leg terug in de warme saus.
Beleg een heet Bao broodje met Char Siu, saus en zoetzuur.

Optioneel kan er nog dun gesneden bosui aan toegevoegd worden.

Xin Nian Kuai Le!