De boodschappen
700 gram varkens fricandeau
2 teentjes knoflook
stukje gember (een duim)
4 eetlepels ketchup
4 eetlepels hoisin saus
4 eetlepels lichtbruine basterd suiker
2 eetlepels donkere soya saus
2 eetlepels rijst azijn
2 eetlepels zonnebloem olie
Char Siu of geroosterd mager varkenvlees is een geliefd Chinees gerecht. De saus heeft veel smaak en het vlees is heel zacht. Op een Bao broodje met zoetzure groente is het een perfect Chinees Nieuwjaars gerecht. Maar let op! Het vlees moet wel een nacht in de ijskast marineren!
Zo maak je Char Siu
Dag 1
Dag 2
Verwarm de oven voor op 160°C
Leg het vlees in de braadpan, schenk de marinade over het vlees en dek de pan af met aluminiumfolie
Optioneel kan er nog dun gesneden bosui aan toegevoegd worden.
Xin Nian Kuai Le!