Boodschappenlijstje
165 gram patent meel
1 theelepel zout
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel uienpoeder
90 gram ongezouten boter
225 gram geraspte cheddar
2 vrije uitloop bio-eidooiers
2 eetlepels water
Gelukkig Nieuwjaar! Het is vandaag weer zondag, daarom bakken we Cheddar sterren. Amerikaans, lekker bros kaaskoekje. Ze krijgen een mooi kleurtje door de gele kaas en ze zien er gezellig uit.
Zo maak je Cheddar sterren
Leg bakpapier op twee bakplaten en zet ze even opzij
Schaaf de Cheddar kaas en zet het even opzij.
Doe bloem, zout, ui- en knoflook poeder in de blender.
Voeg de boterblokjes toe en meng alles goed.
Blend het niet te lang, er komt nog meer bij :))
Voeg de Cheddar toe en blend.
Klop de eidooiers en het water er door.
Blend tot het goed gemengd is.
Rol het met de hand in een bal.
Snij het deeg doormidden.
Rol het deeg tot 4cm dikte uit.
Steek er sterren uit.
Verwarm de oven voor op 170°C
Zet de sterren 15 minuten in de vriezer,
Leg de sterren op de bakplaat.
Bak de sterren in 15-20 minuten.
Bak de sterren mooi goudbruin en gaar en laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat
Laat ze dan helemaal afkoelen op een rooster.
Lekker, Cheddar sterren!
Gelukkig Nieuwjaar!