Icon en

Chocolade cupcakes

een basis recept
Basisrecept, Met chocolade, Cupcakes en Chinees Nieuwjaar
Chocolate cupcakes sidepic

De boodschappen
100 Tony’s chocolade, puur
150 gram boter (kamertemperatuur)
150 gram fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker

3 vrije uitloop eieren (kamertemperatuur)
125 ml karnemelk

200 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels cacao

Chocolate cupcakes sidepicll

Vandaag bakken we onze basis-chocoladecupcakes voor Chinees Nieuwjaar. Nu zien ze er misschien saai uit, maar morgen maken we ze af. Dan zijn het ineens geen gewone, saaie chocolade cupcakes meer maar grappige, wollige schapen. Omdat 2015 het Jaar van het Schaap is, op de Chinese kalender.

Zo bak je basis-chocoladecupcakes

Chocolate cupcakes 01
Chocolate cupcakes 02
Chocolate cupcakes 03

Mix boter, suiker en vanillesuiker romig.

Mix er 1 voor 1 de eieren door.

Mix de karnemelk door het beslag.

Chocolate cupcakes 04
Chocolate cupcakes 05
Chocolate cupcakes 06
Chocolate cupcakes 07

Zeef het meel in een grote kom .

Zeef de cacao bij het meel.

Roer het door elkaar.

Vouw de meelmix in het beslag.

Verwarm de oven voor op 175°C en zet papieren vormpjes in het cupcake-bakblik

Chocolate cupcakes 08
Chocolate cupcakes 09
Chocolate cupcakes 10

Vul de vormpjes 3/4 met beslag.

Bak de cupcakes ± 20 minuten.

Laat de cupcakes afkoelen op een rek.

Morgen make we schapen!