De boodschappen
100 Tony’s chocolade, puur
150 gram boter (kamertemperatuur)
150 gram fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 vrije uitloop eieren (kamertemperatuur)
125 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels cacao
Vandaag bakken we onze basis-chocoladecupcakes voor Chinees Nieuwjaar. Nu zien ze er misschien saai uit, maar morgen maken we ze af. Dan zijn het ineens geen gewone, saaie chocolade cupcakes meer maar grappige, wollige schapen. Omdat 2015 het Jaar van het Schaap is, op de Chinese kalender.
Zo bak je basis-chocoladecupcakes
Mix boter, suiker en vanillesuiker romig.
Mix er 1 voor 1 de eieren door.
Mix de karnemelk door het beslag.
Zeef het meel in een grote kom .
Zeef de cacao bij het meel.
Roer het door elkaar.
Vouw de meelmix in het beslag.
Verwarm de oven voor op 175°C en zet papieren vormpjes in het cupcake-bakblik
Vul de vormpjes 3/4 met beslag.
Bak de cupcakes ± 20 minuten.
Laat de cupcakes afkoelen op een rek.
Morgen make we schapen!