Boodschappenlijstje
Voor de koekjes
200 gram zachte boter
180 gram poedersuiker
1 sachet vanillesuiker
2 vrije uitloop bio-eieren
2 vrije uitloop bio-eidooiers
225 gram patent bloem
275 gram maïzena
1 sachet bakpoeder
een snuf zeezout
360 gram melkchocolade
Garnering
50 gram witte chocolade
Vandaag bakken we chocoladekoekjes gevuld met Nutella, voor het Suikerfeest. We vonden het recept op de Nederlands website Kookmutsjes, van 2 dames die o.a. heel veel koekjes bakken! Wij bakken de helft van het recept, dat is voor ons genoeg koek, wil je er meer bakken verdubbel dan de hoeveelheid ingrediënten.
Zo maak je chocolade hartjes
Snij de zachte boter in blokjes.
Voeg poeder- en vanillesuiker toe.
Klop het samen romig.
Zeef bloem, maizena en zout.
Doe ook het bakpoeder erbij
Voeg de meelmix, eieren en dooiers toe.
Schep alles stevig door elkaar.
Kneed snel glad met de hand.
Laat het deeg een uurtje rusten in de ijskast
Verwarm de oven voor tot 180°C/160C hetelucht
Rol het deeg tot 1cm dik en steek er hartjes uit.
Leg ze op bakpapier op de bakplaat.
Bak de koekjes in 10 - 12 minuten lichtbruin.
Laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
Strijk Nutella op de helft van de koekjes.
Druk de andere helft er op.
Smelt de chocolade au bain marie.
Neem de chocolade van het vuur en roer de slagroom erdoor.
Bedek de hartjes helemaal met chocolade.
Laat de chocolade helemaal hard worden.
Smelt de witte chocolade au bain marie.
Schep de gesmolten chocolade in een spuitzak
Trek witte chocolade-streepjes over de hartjes
Lekker bij een glaasje muntthee!
Wij wensen jullie allemaal Eid Mubarak! Fijn Suikerfeest!