SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De chocolade mousse

van Heston Blumenthal
Met chocolade, Dessert en Valentijn's Dag
Chocolate mousse side

De boodschappen
200 ml water
225 gram beste kwaliteit pure chocolade
ijsblokjes

Optioneel: aardbeien, slagroom

Twee lieve vrienden, die ook van koken houden mailden ons het recept van de chocolade mousse van Heston Blumenthal (weer een wie kent hem niet? - de Britse celebrity chef). Wij geven dit recept graag door op snazzie.

Het lijkt wel een truc maar zoals iedereen langzamerhand weet houdt Heston zich bezig met moleculen en andere natuurkundige trucjes bij het koken. Dus werkelijk waar en werkelijk superlekker: de chocolade mousse van Heston Blumenthal met slechts 2 ingrediënten.

Zo maak je de chocolade mousse van Heston

Chocolate mousse 01
Chocolate mousse 02
Chocolate mousse 03
Kook het water, schenk het over de chocola en roer tot de chocola gesmolten is.
Blijf stevig roeren tot de chocolade glad en zonder klontjes is.
Zet de kom in een iets grotere kom met water en ijsblokjes.

Na +/- 5 minuten kloppen moet de structuur goed zijn maar is de mousse wat korrelig klop er dan wat melk door.

Fijne  Valentijnsdag!