Boodschappenlijstje
250 gram zachte boter
250 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel vanille essence
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk
100 gram Tony’s pure chocolade
100 gram Tony’s witte chocolade
De cupcakes van vandaag hebben twee functies. We maken ze voor Halloween spooky en voor de herfst mooi, met echte blaadjes. De spinnenwebben lijken moeilijk te maken maar ze zijn juist heel makkelijk. De cupcakes houden we naturel vanille (ivm de mini-monsters' voorkeur) maar als je tijd en zin hebt kun je ze met elke botercrème vullen.
Zo maak je de Chocolade Spinnenweb Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180°C
Plaats 12 vormpjes in een cupcake-bakblik.
Doe de boter met de suiker in de mixer.
Klop tot het mengsel bleekgeel en romig is.
Klop er één voor één de eieren door.
Voeg de vanille toe en mix erdoor.
Pak de rubber spatel.
Zeef het meel bij het botermengsel.
Zeef het zelfrijzend bakmeel in drie gedeelten bij het botermengsel
Vouw het meel luchtig in.
Schep de melk door het beslag.
Tot alles gecombineerd is.
Schep de vormjes ¾ vol.
Bak de cupcakes in 25 minuten goudbruin. Steek er ter controle een prikker in, als die er schoon uitkomt zijn de cupcakes gaar.
Laat de cake'jes 5 minuten afkoelen in het blik.
Dan verder op een rooster.
Hak intussen de chocolade klein.
Zo maak je de spinnenwebben op de cupcakes
Smelt de chocolade au bain marie.
Schep wat chocola op de cupcake.
Spreid de chocola uit met een lepel.
Wij doen drie cupcakes tegelijk.
Spuit contrasterende cirkels op de cupcakes.
Zet de prikker in de binnenste cirkel.
Trek hem door de cirkels, naar buiten.
Laat de chocolade in de ijskast harden.
Kijk wat een mooie herfst-cupcakes je hebt gemaakt.
Fijne Herfst / Happy Halloween!