Boodschappenlijstje
240 ml chocolademelk
240 g zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei
2 eetlepels boter, gesmolten
Toppings
500 ml slagroom + 2 eetlepels suiker
100 gram verse aardbeien, in kwarten
100 gram verse frambozen
100 gram verse bosbessen
poedersuiker
Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag en daarom bakken we extra lekkere chocolade pannenkoeken. We doen er ook nog slagroom en vers fruit bij, dus het wordt een feestje! Als je een bord in de oven zet, temperatuur laagst, dan kun kun je alle pannenkoeken lekker warm op tafel zetten. Veel succes!
Zo maak je chocoladepannenkoeken met vers fruit en slagroom
Doe alle pannenkoek-ingrediënten in een grote kom.
Mix alles door elkaar tot je een glad beslag hebt.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Schep het beslag in de pan, draai rond en bak de pannenkoek.
Draai om als er bubbeltjes op de pannenkoek verschijnen.
Was en snij het fruit tussendoor.
Stapel de pannenkoeken uit de pan op een warm bord.
Zet het bord eventueel even in een warme oven
Klop de slagroom met de suiker tot het stijf is.
Serveer de pannenkoeken met slagroom en fruit.
Fijne Pannenkoekendag!