Boodschappenlijstje
1 rol kant en klaar bladerdeeg
2 handperen, geschild en in blokjes gesneden
200 ml slagroom
30 gram suiker
2 vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel vanilleextract
75 gram Tony's pure chocolade,
hou een klein stukje apart
Peren en pure chocolade, de beste combinatie die er is en als er dan ook nog slagroom bij komt, dan zijn we blij! De taartjes zijn prima voor het Suikerfeest maar ook gewoon in het weekend, als je snel iet lekkers bij de koffie wil maken. Wel goed opletten anders zijn ze allemaal verdwenen, onze mini-monstertjes vinden de perentaartjes ook erg lekker!
Zo maak je 30 mini Perentaartjes met chocolade
Verwarm de oven voor op 200°C
Klop de slagroom met de eieren, suiker en vanille schuimig.
Steek intussen cirkeltjes uit het bladerdeeg, wij maken er dertig.
Druk de cirkeltjes in de bakvorm, we moeten 2 keer bakken.
Vul de deegbakjes met perenblokjes maar niet te vol.
Het roommengsel is inmiddels klaar.
Lepel het over de peerblokjes.
Schuif de vorm in het midden van de oven.
Bak de perentaartjes in 15 - 20 minuten goudbruin
Smelt de chocolade au bain marie.
Laat de taartjes koelen in de vorm.
Schep chocola in het midden.
Laat de chocolade opstijven.
Zet de perentaartjes in de ijskast voor minimaal 1 uur zodat de chocolade hard kan worden.
Rasp het stukje chocola en strooi het over de taartjes.
De Perentaartjes met chocola smaken heerlijk bij een kop sterke koffie.
Een fijn Suikerfeest gewenst!