SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Sinterklaas chocolade-roulade

zonder meel en boter, van Mary Berry!
Sinterklaas, Met chocolade, Met slagroom en Taart
Chocolade roulade side

De boodschappen
175 gram pure chocolade (72%)
6 vrije uitloop eieren
175 gram suiker
2 eetlepels cacao
300 ml slagroom + optioneel extra
poedersuiker naar smaak
diverse kleuren rolfondant
oranje sprinkeltjes
 

Chocolade roulade sidell

In Groot Brittanië wordt Mary Berry de Queen of Cooking genoemd. Ze wordt er al aanbeden sinds de 70er jaren, toen ze op televisie aan een kookprogramma meewerkte. Nu, op haar 82e, na 7 jaar Great British Bake Off begint ze aan een nieuw avontuur, als head judge in een nieuwe televisie-kookwedstrijd van de BBC.

Wij bakken vandaag haar chocolade roulade, een kerstrecept dat wij voor Sinterklaas omturnen. Maar als je hem met kerst weer presenteert met een hulstblaadje ofzo is er vast niemand die dat erg vindt :D Hier verdween de roulade als sneeuw voor de zon!

Zo maak je Mary Berry's chocolade roulade

Verwarm de oven voor op 180°C

Chocolade roulade 01
Chocolade roulade 02
Chocolade roulade 03
Chocolade roulade 04
Smelt de chocola au bain marie.
Scheidt de eieren.
Klop de eiwitten stijf.
Stijf maar niet droog.
Als je de kom ondersteboven houdt mag het eiwit er niet uitvallen maar het mag ook niet helemaal droog zijn.
Chocolade roulade 05
Chocolade roulade 06
Chocolade roulade 07
Klop de dooiers met de suiker 2-3 minuten op hoge snelheid.
Het mengsel moet dik romig zijn en als een lint van de klopper lopen.
Vouw de afgekoelde chocola voorzichtig in het mengsel.
Chocolade roulade 08
Chocolade roulade 09
Chocolade roulade 10
Chocolade roulade 11
Vouw het in totdat alles goed gecombineerd is.
Voeg twee volle eetlepels eiwit aan het chocolademengsel toe.
Roer zacht met een metalen lepel om de mix losser te maken.
Zeef de cacao erbij en vouw het lichtjes in de chocolademix.
Chocolade roulade 12
Chocolade roulade 13
Chocolade roulade 14
Schenk het chocoladebeslag op de bakplaat met bakpapier.
Bak de cake in 20-25 minuten gaar en gerezen.
Neem de cake uit de oven, hij zakt een beetje in maar voelt stevig, dat moet ook.
Chocolade roulade 15
Chocolade roulade 16
Chocolade roulade 17
Chocolade roulade 18
Klop de slagroom bijna stijf.
Strijk het op de cake.
De inkeping rolt gemakkelijker.
De cake zal barsten.
Zoals Mary zelf zegt: "Het barsten hoort bij de roulade, het is deels de charme ervan". Bestrooi de roulade met poedersuiker.
Chocolade roulade 20
Chocolade roulade 21
Chocolade roulade 22
Snij blokjes van rolfondant.
Snij dunne stookjes en plak ze er op.
Maak er een klein strikje op.
Chocolade roulade home
Chocolade roulade promo
Versier de roulade met de pakjes en wat sprinkels.
Te lekker met thee of - voor die-hards - met warme chocolade!
Wij wensen je alvast een fijne Pakjesavond!