Boodschappenlijstje
90 gram zachte boter
65 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eidooiers
200 gram tarwemeel
Voor de vulling
100 gram Tony’s pure chocolade, gehakt
100 ml slagroom
2 rijpe peren, in schijfjes
25 gram pure chocolade,geraspt
Voor deze chocolade-peergebakjes maken we pâtee sucrée, een zoet Frans deeg dat perfect is voor fruittaartjes. Het is heel lekker, makkelijk en snel te maken en het wordt niet gelijk zacht als niet alles in één keer opgaat. Er is zoveel zomerfruit, wij gaan er de komende dagen heel veel taartjes mee maken!
Zo maak je chocolade-peertaartjes
Mix de boter en suiker tot het bleekgeel en romig is.
Mix er één voor één de eidooiers door.
Mix in één keer kort het meel er door.
Kneed het kruimelige deeg snel met de hand glad.
Vorm een bol en verpak hem in vershoudfolie.
Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de ijskast.
Zo bak je de taartbakjes
Verwarm de oven voor op 190°C
Rol het deeg tot 1 cm dikte.
Druk met een glas cirkels uit.
Druk de cirkels in de vormpjes.
Bak de bakjes 12 - 15 minuten.
Laat de taartbakjes in de vormpjes afkoelen.
Tik de bakjes voorzichtig uit de vormpjes op je hand.
Zo maak je de chocoladevulling
Zet een steelpan met een laagje water op en hang er een vuurvast schaaltje in.
Smelt de chocola met de helft van de room, au bain marie.
Neem van het vuur en roer de resterende room er door.
Vul de bakjes en laat de chocolade harden in de ijskast.
Leg schijfjes peer op de taartjes en bestrooi ze met chocoladerasp.
Of leg er kersen op met een blaadje munt.