SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Chouxnuts

een combinate van soes en donut
Brits, Gebak, Glazuur / Fondant / (Boter)crème, Met slagroom, Verjaardag en Traktatie
Chouxnuts sidepic

Choux deeg
40 gram boter, in blokjes
105 ml water
50 gram bloem, gezeefd
een snufje zout
2 grote vrije uitloop bio-eieren
Vulling en glazuur
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
een zakje klopfix
poedersuiker en water
druppels citroensap
voedings kleurstof en sprinkels

Chouxnuts sidepicll

Ze staan al lange tijd op ons verlanglijstje om te bakken, de Chouxnuts. Het is een kruising tussen een roomsoes en een donut. Het recept komt uit het Verenigd Koninkrijk, daar houden ze veel van een grapje maar het zou ons ook niet verbazen als het oorspronkelijk is overgewaaid uit de US.

De naam is gebaseerd op choux dough (soezendeeg) en doughnuts. Elke vulling kan eigenlijk maar wij doen slagroom, samen met het zoete glazuur en de sprinkeltjes is het echt een traktatie voor een jarig mini-monstertje!

Zo maak je chouxnuts

Maak eerst het bakpapier in orde en leg het OMGEKEERD op de bakplaat

Chouxnuts 01
Chouxnuts 02
Chouxnuts 03
Chouxnuts 04

Trek cirkels van 8cm op bakpapier.

Snij de boter in blokjes.

Zet water en boter op.

Breng het aan de kook.

Neem de pan van het vuur

Chouxnuts 05
Chouxnuts 06
Chouxnuts 09

Stort al het meel erbij.

Roer fanatiek!

Leg het deeg plat op een bord.

Chouxnuts 10
Chouxnuts 09
Chouxnuts 10
Chouxnuts 11

Zet het 10 minuten in de ijskast.

Klop intussen de eieren.

Doe het deeg in de mixer.

Klop geleidelijk het ei erdoor.

Schep het deeg in een spuitzak en verwarm de oven voor op 210°C / 190°C hetelucht

Chouxnuts 12
Chouxnuts 13
Chouxnuts 14

Spuit ringen op het bakpapier.

Spetter wat water op het bakpapier.

Schuif de chouxnuts in het midden van de oven.

Chouxnuts 15
Chouxnuts 16
Chouxnuts 17

Je ziet ze al snel rijzen.

Bak de chouxnuts +/- 25 minuten.

Dan zijn ze mooi lichtbruin gekleurd.

Leg de chouxnuts ondersteboven om af te koelen prik er 4 gaatjes in de bodem, met een cocktail prikker

Intussen maak je de vulling

Chouxnuts 18
Chouxnuts 19
Chouxnuts 20
Chouxnuts 21

Klop de slagroom met de suiker.

Voeg de klop-fix toe terwijl je klopt.

Schep de room in een spuitflesje.

Zet het flesje even in de ijskast.

Chouxnuts 22
Chouxnuts 23

Pak de chouxnuts erbij en zet de  sprinkeltjes klaar.

Spuit de slagroom door de vier gaatjes in de chouxnuts.

Tot slot roeren we even glazuur

Chouxnuts 24
Chouxnuts 25
Chouxnuts 26
Chouxnuts 27

Roer suiker, water, citroen en kleurstof.

Schenk het glazuur op een bord.

Doop de chouxnuts in het glazuur.

Laat teveel glazuur er af lopen.

Chouxnuts 28
Chouxnuts homepage

Strooi de spinkeltjes over het natte glazuur.

Laat het glazuur drogen en serveer de chouxnuts dan meteen.

Nu kan het feestje beginnen, veel plezier!