Icon en

Chow mein

vandaag koken we Chinees
Hoofdgerecht, Aziatisch, Met verse groenten en Kip & gevogelte
Chow mein side

De boodschappen
1 theelepel verse gember (geraspt)
2 teentjes knoflook
3 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels lichte soya saus
3 eetlepels water
4 kippendij-filet (500 gram)
1 rode peper (of puntpaprika)
1 stronk pak soi + 1 bosje lente ui
200 gram taugé
250 gram ei-noodles
2 eetlepels zonnebloemolie

Chow mein sidell

Chow Mein is erg lekker en snel klaar, we maken het met met onder andere kip en pak soi. De mini-monstertjes lusten het ook graag dus we eten noodles vandaag!

Zo maak je Chow Mein
Begin met het maken van de saus.

Chow mein 01
Chow mein 02
Chow mein 03
Chow mein 04
Schil een stukje gember dun en rasp het in een kom. Pers de knoflook erbij en voeg de ketchup er aan toe.
Chow mein 05
Chow mein 06
Chow mein 07
Chow mein 08
Doe ook de oestersaus, de soya saus en het water bij en roer alle ingrediënten door elkaar.
Bereid de groenten voor
Chow mein 09
Chow mein 10
Chow mein 11
Chow mein 12
Snij de rode peper, de lente uitjes en de paksoi in reepjes. Was de groenten, inclusief de taugé.
Kook de noodles
Chow mein 13
Chow mein 14
Chow mein 15
Breng in een ruime pan koud water aan de kook en voeg de noodles toe als het water kookt.
Chow mein 16
Chow mein 17
Draai het gas uit en zet de timer op 4 minuten.
Giet als de wekker belt de noodles af in een vergiet.
De voorbereidingen zijn klaar, we gaan wokken!
Chow mein 18
Chow mein 19
Chow mein 20

Snij de kip in stukken en wok ze in de olijfolie lichtbruin. Wok de rode peper, de paksoi en de lenteui enkele minuten mee.

Chow mein 21
Chow mein 22
Chow mein 23

Doe de saus erbij en roer tot het gaat bubbelen. Wok tenslotte de noodles en taugé in gedeelten mee.

Chow mein 24
Chow mein 25
Als alles goed gemengd is is de Chow Mein klaar.
Eten we met stokjes of lepel en vork? Aan jou de keus!

Lekker eten!