Boodschappenlijstje
300 ml kokend water
50 gram gesmolten boter
1 theelepel vanille
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
minimaal 1 liter zonnenbloemoilie (frituren)
50 gram fijne suiker
1 theelepel kaneel
vanille roomijs (van gisteren of gekocht)
Zoals we gisteren al beloofden maken we vandaag feestelijke churros ijswafeltjes. Roomijs en churros, daar kun je het nooit verkeerd mee doen, het zijn twee kinderhits. Je moet ze natuurlijk niet elke week eten en je moet er even voor frituren, maar dan heb je ook wat ;)
Zo maak je churros-roomijswafeltjes
Teken 10x10cm vierkantjes op bakpapier.
Knip ze uit en vet ze in.
Zeef meel, zout en bakpoeder in een grote kom.
Doe boter en vanille bij het hete water.
Roer alles stevig door elkaar.
Maak een kuiltje in het meelmengsel.
Schenk het botermengsel in het kuiltje.
Vouw het met een houten lepel snel in elkaar.
Roer stevig totdat het deeg klont-vrij is.
Schep het deeg in een spuitzak.
Gebruik een groot gekarteld spuitmondje om de karakteristieke churros ribbels in het deeg te maken.
Spuit deegcirkels op de bakpapiertjes.
Zet de churros cirkels 1 uur in de ijskast.
Verhit de zonnenbloemolie tot 180°C.
Bak de churros goudbruin en knapperig.
Strooi dik kaneelsuiker op 4 churros en laat ze uitlekken en helemaal afkoelen op keukenpapier.
Schep op 4 churros een bolletje roomijs, druk het plat en leg de andere 4 churros er bovenop.
Wat een lekker zondag's toetje!