De boodschappen
100 gram biscottikoekjes
75 gram boter (gesmolten)
15 gram honing
700 gram mascarpone
200 gram fijne suiker
2 citroenen, sap & rasp
Jelly topping
35 ml water
35 gram suiker
65 ml vers citroensap+rasp
50 ml vers sinaasappelsap
3 blaadjes gelatine
75 ml water
Lekker! American Lemon Cheesecake, zonder bakken!
Let op! Citrusfruit is vaak geverfd, heeft een waslaagje en is soms bespoten met pesticiden. Gebruik biologische citroenen en boen de schil schoon voor je ze raspt.
Zo maak je de lemon cheescake
Bekleedt een springvorm van 23 cm met bakpapier, leg een cirkel op de bodem en knip een rand.
Verkruimel de koekjes. Roer gesmolten boter & de honing door de kruimels.
Verspreidt de kruimels over de bodem van de vorm en druk ze aan.
Schep de mascarpone in een grote kom.
Boen de citroenen met heet water, rasp de schil & pers de citroenen.
Voeg citroensap & rasp toe en mix het snel door de mascarpone.
Schep het in de vorm, strijk de bovenkant glad en zet de taart in de ijskast.
De cheesecake is klaar, je kunt hem nu serveren met een laagje poedersuiker.
maar...met zo'n mooi laagje citroen-jelly erop steelt je cheesecake de show! Zo maak je de citroen-jelly topping:
Breng de water in een steelpannetje aan de kook en neem het van het vuur.
Roer de suiker erdoor tot het opgelost is en laat het afkoelen.
Boen citroenen met heet water en rasp de schil.
Pers de sinaasappel & de citroenen en meet het sap in een litermaat af.
Citroenrasp en sinaasappelsap samen geeft een heldergele kleur. Er is geen kleurstof nodig.
Voeg nu de suiker-siroop en de 75 ml water toe en roer het door.
Knip de gelatine klein in een vuurvaste kom. Bedek het met citrus-siroop en laat het 10 minuten weken.
Verwarm de vuurvaste kom au bain marie. Roer +/- 10 minuten tot de gelatine opgelost is.
Voeg het restant sap bij de gesmolten gelatine. Roer het door elkaar en zeef het.
Schenk de afgekoelde, vloeibare jelly heel voorzichtig bovenop de cheesecake.
Zet de cheesecake minimaal 2 uur in de ijskast, een nachtje is nog beter.
's Morgens heeft de cake een perfect doorzichtig jelly-laagje op de bovenkant.
Maak de vorm los, trek het papier eraf en schuif de taart voorzichtig over op een schaal.
Deze cheesecake lijkt op een heerlijk zonnetje, net zo mooi & lekker!!!