De boodschappen
100 gram biscotti koekjes
50 gram boter, gesmolten
1 citroen, rasp & sap
1 citroen voor decoratie
500 gram mascarpone
200 ml slagroom
3 blaadjes gelatine
175 gram fijne suiker
50 gram lemon curd
Deze superlekkere citroen cheesecake maak je zo makkelijk, hij wordt zonder bakken gemaakt. Zet hem een nachtje in de ijskast en klaar ben je!
Zo maak je de Citroen Cheesecake
Begin met de voorbereiding
Bekleedt een springvorm van 18 cm met bakpapier.
Boen de waslaag van de citroenen onder de hete kraan.
Rasp de schil van 1 citroen en pers hem uit.
Sla de biscotti in een zakje tot kruimels met een deegrol.
Week de gelatine blaadjes in wat koud water.
Lemon curd hebben we pas gemaakt.
Zo niet dan koop je het kant&klaar.
Knijp de gelatine blaadjes na 10 minuten weken uit. Doe 30 ml schoon water en het sap van een 1/2 citroen in een pannetje, zet het laag op en los de gelatine er in op. Zet het pannetje daarna opzij om af te koelen.
Doe de kruimels in een kom en voeg de gesmolten boter toe.
Roer kruimels en boter goed door elkaar en schep ze in de springvorm.
Druk de kruimels goed aan, een cheesecake heeft een stevige bodem nodig.
Klop de slagroom licht.
Schep de mascarpone er door
en de geraspte citroenschil.
Roer de gelatinemix in de lemon curd.
Voeg de lemon curd ook aan de kom toe en schep alles door elkaar.
Schep de mascarpone mix in de springvorm en trek er folie over.
Zet de cheesecake een nachtje in de ijskast zodat de smaken kunnen blenden en om op te stijven.
De volgende dag...
Zet een pannetje met 150 ml water en 75 gram suiker laag op. Laat het vocht met daarin de schijfjes citroen zachtjes inkoken zodat ze een zoet, glanzend laagje krijgen. Laat de schijfjes uitlekken op keukenpapier voor je ze op de cheesecake legt.
Snij de citroen in dunne schijfjes.
Laat de schijfjes 30 minuten zachtjes koken.
Neem de cheesecake uit de springvorm.
Verwijder het bakpapier.
Zet de cake op een schaal.
Strijk de top glad met een natte spatel.
Decoreer de cheesecake met citroenschijfjes.
Deze cheesecake is niet moeilijk te maken en hij heeft the wow factor
maar nu de smaaktest.....een 10+ krijgt ie!