Boodschappenlijstje
115 gram boter, in blokjes, plus extra
3 vrije uitloop bio-eiwitten
35 gram bloem
snufje zout
60 gram amandelmeel
115 gram poedersuiker, plus extra
1 citroen, alleen geraspte schil
50 gram verse frambozen
2 eetlepels pistachenoten, gehakt
optioneel: stijfgeklopte slagroom
We hebben een heel lekker recept gevonden om voor mama te bakken: citroen-frambozencakejes. Een echt moederdag recept! De cakejes zien er heel leuk en lekker uit, ze zijn niet moeilijk om te maken en precies wat moeders lekker vinden. Een niet te zoet cakeje, met vers fruit en slagroom erbij.
Het venijn zit in de staart van dit recept want daar staat: de cakejes zijn het lekkerst als je ze gelijk uit de oven eet. Dat wordt dus vroeg opstaan op moederdag! ;))
Zo maak je deze beeldige citroen-frambozen cakejes voor je Mam
Begin met de voorbereiding
Vet de bakvorm royaal in met boter.
Smelt 115 gram boter op laag vuur.
Weeg en meet alle ingrediënten af.
Schenk de gesmolten boter in een grote kom.
Zet de kom opzij tot de gesmolten boter helemaal afgekoeld is
Was, droog en rasp de citroenschil fijn.
Scheid de eieren.
Klop de eiwitten schuimig in de mixer.
Zo maak je het beslag
Verwarm de oven voor tot 180°C
Zeef het meel bij de boter en klop het er lichtjes door.
Voeg de poedersuiker toe en klop het licht door.
Klop het zout luchtig door tot alles goed gemengd is.
Doe dan het amandelmeel erbij en vouw het in.
Vouw de geraspte citroen er in.
Vouw tot slot het eiwitschuim er luchtig in.
Vul de kuiltjes tot ¾ met beslag.
Druk frambozen in het beslag.
Bak de cakejes in +/- 25 minuten.
Zet het bakblik op een rooster.
Tot de cakejes er veilig uit kunnen.
Als je - zoals in het recept staat - de cakejes zo snel mogelijk wil serveren, omdat ze volgens de chef dan het lekkerst smaken, doe voorzichtig, ze zijn erg heet!
Bestrooi de cakejes licht met poedersuiker.
Serveer de cakejes bij een lekker kopje thee.