Boodschappenlijst
6 volkoren boterhammen, getoast
3 eetlepels halfvolle mayonnaise
½ citroen, rasp plus een kneep sap
zeezout & zwarte peper, naar smaak
1 rood uitje. gesnipperd
2 cocktal tomaten, in schijfjes
3 zoetzure augurken, in schijfjes
200 gram gerookte zalm filet, gescheurd
handje gemengde slablaadjes
wat bieslook
takjes dille
optioneel: 2 vrije uitloop bio-eieren
Het is zondag en we hebben helemaal geen plannen, Dat gebeurt niet vaak. Er is tijd genoeg voor een onthaaste lunch...maar wat zal het worden? We maken een clubsandwich - een supermakkelijke - maar erg lekker!
Zo maak je een club sandwich
Rooster de boterhammen en maak dan citroenmayonaise
Meet 3 eetlepels mayonaise af.
Knijp er citroensap naar smaak bij.
Roer sap en rasp door de mayonaise.
Besmeer 4 van de 6 geroosterde boterhammen met de citoenmayonaise en zet ze even opzij
Kook in 7 minuten 2 eieren hard.
Snipper de ui.
Snij de tomaat in schijfjes.
Snij de augurk op dezelfde manier.
Zo stel je de clubsandwich samen
Strijk mayonaise op de toast.
Beleg de toast met sla en ui.
Leg er tomaatschijfjes bovenop.
Dek af met toast met mayonaise.
Beleg de toast royaal met augurk en leg daar gerookte zalm op
Bestrooi de zalm met bieslook snippers.
Dek af met de laatste geroosterde boterham en snij doormidden.
Zet de clubsandwich vast met houten prikkers en serveer met sla, schijfje citroen, wat dille, schijfjes tomaat en ei, enjoy!