Boodschappenlijst
150 gram nieuwe aardappelen
100 gram sperziebonen
3 vrije uitloop eieren
250 g tonijn in olijfolie
1/2 rode ui, in fijne ringen
12 cherrytomaatjes, gehalveerd
6 ansjovis filets
een handje zwarte olijven
een handje basilicumblaadjes, gescheurd
extra vergine olijfolie
zeezout en vers gemalen peper
De Italiaanse Condiglione lijkt veel op de Zuid Franse Salade Niçoise en dat is niet zo vreemd, Ligurië ligt net over de grens grens met Frankrijk. Omdat de snazzie-eters dol zijn op tonijn is hier het recept. Ter aanvulling kan er ook nog een fijngesneden rood pepertje door en een handje kappertjes.
Zo maak je de condiglione uit Ligurië
Was de aardappelen en bonen.
Kook de bonen in 10 minuten beetgaar.
Kook de aardappels 15 minuten.
Halveer de aardappelen.
Leg de bonen op de aardappelen.
Daarop de tonijnstukken.
Tomaten, ui, zout, peper en olie.
Leg er dan de ansjovis, basilicum en olijven bovenop.
Schep de salade voorzichtig om en leg er tot slot de eieren op.
Serveer de Condiglione op kamertemperatuur met de fles olijfolie en een vers brood erbij.